Refin uw financiële partner!

Refin zoekt voor iedere ondernemer een passende financiering. Wij kijken niet alleen naar de cijfers maar vooral naar de ondernemer en zijn businessplan. De locatie, organisatie en marketing van de activiteiten zijn de basis van een gezonde exploitatie en daarom zeer relevant voor een mogelijke financiering. Door vanaf het begin betrokken te zijn bij het ondernemersplan kunnen we de ondernemer adviseren bij de financiering en voor optimaliseren van de huuropbrengsten en daarmee de kans of externe financiering te maximaliseren.
Omdat recreatie maatwerk is onderzoeken wij voor iedere ondernemer een speciek financieringsvorm.

Financial Audit

Huurkoop

Huurkoop ook wel financial lease genoemd is de meest gebruikte lening vorm bij de recreatieaccommodaties. Refin hanteert looptijden van 3-10 jaar afhankelijk van soort accommodaties en wensen ondernemer. Bijzonder is dat Refin de betalingsmomenten heeft aangepast op de cashflow van de recreatie. Er wordt betaald in juli, augustus en september, in veel gevallen is dat het meest gunstig voor de ondernemer. Afwijken op verzoek is mogelijk. Voor de afgesloten contracten zoeken wij beleggers die op basis van de zekerheden van contract en accommodaties een goed rendement kunnen realiseren.  Bel vooral om de mogelijkheden te bespreken.

Consulting

Crowd funding

Crowd funding is een goed alternatief wanneer projecten met een hoger risico profiel hebben. Dit is interessant voor beleggers die liever gaan voor meer rendement. Omdat hierbij  geen sprake is van een vaste rente maar een opbrengst afhankelijk van de resultaten van verhuur betekent dit dat de “financieringskosten” voor de ondernemer navenant hoger zijn. Hierbij streeft Refin erna dat er een minimum rendement wordt gehaald op de investering van 2,5% per jaar en de opbrengst kan verder oplopen tot boven de 12% per jaar. In tegenstelling tot veel constructies die ondernemers tegen komen in de recreatie, zijn de door ons gehanteerde constructies transparant en de kosten zijn volledig inzichtelijk. Voor meer informatie neem contact met ons op.

.

Tax Return Service

Verhuur

De vraag naar verhuur van accommodaties is groot. Lastiger is om de vraag en het aanbod op elkaar gelijk te stemmen. Volgend seizoen gaan we  in ieder geval een drietal Tipidorpen in verhuur aanbieden. In deze varianten is de helft van de huur voor de verhuurder, de andere helft voor de investeerder. Voor participatie in dit project hebben we nog ruimte.

Let op u investeert buiten het toezicht van de AFM!